Pastel de Chucho Margariteño

Pastel de Chucho Margariteño

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Pastel de Chucho Margariteño. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pastel de Chucho Margariteño is one of the most favored of current trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They're nice and they look fantastic. Pastel de Chucho Margariteño is something that I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pastel de Chucho Margariteño, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de Chucho Margariteño delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel de Chucho Margariteño is 3 Comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pastel de Chucho Margariteño using 29 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

El pastel de chucho es un plato típico de Margarita y Coche. Es una comida muy caribeña en la que se combina lo dulce con lo salado en una mezcla que alborota los sentidos. Su elaboración se asemeja a la del pasticho, sin embargo este pastel se realiza con plátano maduro frito (tajadas) y un guiso de chucho (una especie familiar de la mantarraya).

Ingredients and spices that need to be Take to make Pastel de Chucho Margariteño:

  1. 500 gr. Raya, Chucho o Cazón
  2. Zumo de 2 Limones
  3. para el sofrito
  4. 1/2 Taza Aceite
  5. 1/2 Taza Aceite de Oliva
  6. 2 Cebollas
  7. 2 Cebollas Grandes
  8. 1 Pimentón
  9. 1 Pimiento o Pimentón
  10. 6 Ajíes (chiles) dulces
  11. 6 Ajíes Dulces
  12. 1 Ají Picante (Agregue más si gusta más picante)
  13. 1-1/2 Ají Picante (Depende del gusto, también puede ser opcional)
  14. 3 Ramas Cilantro Fresco
  15. 3 Ramitas cilantro
  16. 4 Dientes Ajo
  17. 4 Dientes Ajo
  18. al gusto Sal y Pimienta
  19. al Gusto Sal y Pimienta
  20. para el pastel de chucho
  21. para el pastel de chucho
  22. 5 Plátanos bien maduros
  23. 5 Plátanos bien Maduros
  24. 300 gr. Queso Mozzarella
  25. 300 gr Queso Mozzarella
  26. 4 Huevos
  27. 4 Huevos
  28. 1/2 Taza Melado de Papelón (Opcional)
  29. 1/2 Taza Melado de Papelón (Opcional)

Instructions to make to make Pastel de Chucho Margariteño

  1. Mise en Place
  2. Comenzamos con la preparación de nuestro sofrito: Se limpia el chucho con abundante agua y limón hasta desalar. Cocinar hasta que su consistencia sea blanda pero firme exprima muy bien el pescado, para extraer el amargo del mismo. Dejar reposar hasta enfriar. Luego limpiar dejando solo la pulpa de la carne, que se desmenuza.
  3. Agregamos ½ taza de aceite, esperamos que caliente y añadimos el Ajo
  4. Se procede a añadir las 2 cebollas, 1 Pimentón, 6 Ajíes Dulces y 1 Ají Picante, cortados en brunoise (cubos muy pequeños)
  5. Se dejan sofreír bien todos los ingredientes agregados al aceite por aproximadamente 5 minutos o hasta clarificar
  6. Por último, añadimos el Chucho desmenuzado y dejamos cocinar por aproximadamente 15 minutos a fuego medio-alto, hasta obtener un guiso. Agregamos Sal y Pimienta al Gusto
  7. Procedemos a pelar 5 los plátanos bien maduros y rebanarlos en tajadas, haciendo cortes a lo largo. Luego en una sartén calentar el aceite y freír las tajadas. Cuando estén bien doradas se dejan escurrir en papel absorbente
  8. Untar con mantequilla un molde. Colocar una capa de tajada (plátano), otra de queso mozzarella.
    Se baten los huevos y se vierten una capa mínima. Encima se colocan el guiso de chucho, otra capa de plátano, otra de queso y una de melao de papelón. Se repite el procedimiento
    Hasta llegar al tope del molde y se finaliza con una capa de huevo y bastante queso mozzarella.
  9. Se hornea el pastel en el horno a 180º por 20 minutos. Hasta gratinar el queso mozzarella de la capa superior y retiramos del horno para dejar enfriar.
  10. Por último, procedemos a emplatar. Al emplatar el trozo de pastel de chucho, rociamos Melado de Papelón por encima del platillo.

As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have extra natural control over your diet as well as adjust your diet to your individual tastes in time. Whether you wish to serve a recipe that uses less or even more ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make simple adjustments to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to standard cooking skills for newbies you don't need to learn them however just if you master some easy food preparation techniques.

This isn't a full overview to fast as well as very easy lunch recipes however its good food for thought. Ideally this will certainly get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Prepare Speedy Pastel de Chucho Margariteño. Thanks so much for your time. I am confident you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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