Patatas francesas con Panceta y Queso

Patatas francesas con Panceta y Queso

Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Patatas francesas con Panceta y Queso. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Patatas francesas con Panceta y Queso is one of the most popular of recent trending meals in the world. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Patatas francesas con Panceta y Queso is something which I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Patatas francesas con Panceta y Queso, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Patatas francesas con Panceta y Queso delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Patatas francesas con Panceta y Queso is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Patatas francesas con Panceta y Queso estimated approx 30 minutos.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Patatas francesas con Panceta y Queso using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.

El origen de la patata frita cortada en forma de bastón está disputado entre Bélgica y Francia, pero es sólo en el primero donde se considera una comida típica. Los franceses se adjudican la invención del plato, se dice que a fines del siglo XVIII sobre el Pont Neuf de París se instalaban los vendedores de esta delicia, que preparaban a la vista de sus clientes dentro de braseros y sartenes.
Los belgas la cocinan en dos etapas, en aceite y con grasa; los franceses sólo en aceite.
Las patatas fritas, también conocidas como a la francesa o patatas a la francesa, son las que se preparan cortándose en rodajas o en forma de bastones y friéndolas en aceite caliente hasta que quedan doradas, retirándolas del aceite y luego sazonándolas con sal, pueden consumirse solas o aderezadas con kétchup, mayonesa u otras salsas, de esta forma se suelen servir como acompañante de hamburguesas e incluso con platos fuertes como chuletas de cerdo, albóndigas, pollo frito, etc

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Patatas francesas con Panceta y Queso:

  1. 1 Patata (grande)
  2. Panceta (al gusto)
  3. Queso Cheddar (al gusto)
  4. Aceite de Oliva
  5. Perejil picado
  6. Sal

Steps to make to make Patatas francesas con Panceta y Queso

  1. Pelamos la patata y la cortamos en forma de bastones o sea "a la Francesa", las ponemos a freír en una sartén con aceite
  2. Las removemos de vez en cuando y las sacamos cuando veamos que están doradas, conviene depositarlas sobre papel absorbente de cocina para que suelten el exceso de aceite, será el momento de salarlas
  3. Cortamos la panceta en tiras pequeñas y las ponemos a freír en la misma sartén, también, hasta que estén doradas
  4. Mientras se hace pasamos las patatas a una fuente para horno y le ponemos encima las lonchas de queso cheddar, la metemos en el horno a gratinar, se nos hará enseguida, cuando esté dorada la panceta la sacamos y también depositamos sobre papel de cocina
  5. Colocamos las patatas con el queso fundido en los platos y sobre ellas repartimos la panceta, espolvoreamos con el perejil y ya podemos dar buena cuenta de ellas, no es una receta para comer todos los días pero un capricho de vez en cuando, no hace daño

As your experience and confidence expands, you will locate that you have extra all-natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your personal preferences over time. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or more active ingredients or is a little essentially zesty, you can make easy changes to attain this objective. In other words, begin making your recipes on time. When it comes to standard cooking abilities for novices you don't need to discover them yet only if you master some basic food preparation strategies.

This isn't a total overview to quick and easy lunch dishes however its good food for thought. Hopefully this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Quick Patatas francesas con Panceta y Queso. Thanks so much for reading. I am confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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